Politika privatnosti

1. PRIKUPLJANJE I KORIŠĆENJE PODATAKA

A. Informacije za ličnu identifikaciju

Prikupljaćemo informacije za ličnu identifikaciju, kao što su ime, poštanska adresa, broj telefona, broj mobilnog telefona, e-mail adresa, koje ćete ostavljati na ovom Sajtu, na primer, prilikom otvaranja naloga, prijavljivanja na mailing listu ili bilo kakve slične aktivnosti na ovom Sajtu. Informacije za ličnu identifikaciju možemo koristiti za sve zakonite aktivnosti koje mogu obuhvatati, ali ne ograničavajući se samo na, odgovore na vaše zahteve, obrade transakcija, u administrativne svrhe kao što su vođenje takmičenja, pronalaženje delova Sajta koji vas zanimaju, obrada nagrada.

Napomena koja se tiče korišćenja ovog sajta od strane dece
Ovaj sajt nije namenjen za dečju upotrebu i molimo vas da deca ne dostavljaju informacije za ličnu identifikaciju putem ovog Sajta.

B. Pasivno prikupljanje informacija koje nisu lične prirode

Ovaj Sajt često zahteva korišćenje šifrovanih ili nešifrovanih kolačića. Kolačići (Cookies) su podaci koje Web server šalje na računar za potrebe čuvanja podataka. Kolačići predstavljaju industrijski standard, koji koristi većina Web sajtova i koji omogućavaju korisnicima stalan pristup i korišćenje određenog Web sajta, na primer time što pružaju podatke koji se koriste za dostavljanje sadržaja koji je u skladu sa vašim interesovanjima i u druge svrhe, kao što je bezbednost i druge administrativne funkcije naloga, te kojima se mogu pronaći informacije za ličnu identifikaciju.

Korišćenjem našeg web sajta saglasni ste da možemo da sačuvamo kolačiće i IP adrese i da im pristupimo, da koristimo druge metode za prikupljanje podataka o korišćenju web sajta i poboljšamo vaše iskustvo na mreži. Usled nedavnih promena u zakonu, svi web sajtovi koji su aktivni širom određenih delova Evropske unije moraju da dobiju pristanak za korišćenje ili čuvanje kolačića (ili sličnih tehnologija) na vašim računarima ili mobilnim uređajima. Ova politika kolačića pruža vam jasne i relevantne informacije o kolačićima koje koristimo i o razlozima za njihovo korišćenje.

Kolačići ne mogu izazvati štetu u računarskim sistemima ili datotekama i samo Web sajt koji vam je poslao određeni kolačić može da pročita, izmeni ili izbriše taj kolačić. Ako ne želite informacije koje su prikupljene pomoću kolačića, kod većine pretraživača postoje jednostavne procedure koje vam daju mogućnost da izbrišete postojeće kolačiće, da automatski odbijete kolačiće ili da izaberete da li ćete odbiti ili prihvatiti prenos određenih kolačića na vaš računar. Pogledate uputstva za svoj pretraživač ili opciju pomoći kako biste naučili nešto više o ovim funkcijama. Ipak, imajte na umu da ako odbijete kolačiće, korišćenje nekih delova Sajta može biti otežano ili onemogućeno.

Prikupljamo i informacije o „upućivanju“, IP adrese i razne varijable okoline.

  • Informacije o „upućivanju“ predstavljaju informacije koje Web pretraživač prosleđuje našim Web serverima, šaljući na taj način podatke o našoj URL adresi.
  • „IP adresa“ predstavlja broj koji koriste računari na mreži da bi identifikovali vaš računar i poslali podatke na njega.
  • „Varijable okoline“ obuhvataju, između ostalog, domen sa koga pristupate Internetu, vreme pristupanja Sajtu, tip Web pretraživača i operativnog sistema ili platforme koja se koristi, Internet adresu Web sajta koji ste napustili kako biste posetili ovaj Sajt, nazive stranica koje posećujete dok ste na ovom Sajtu i Internet adresu Web sajta koji posećujete nakon toga.

VAŠ PRISTANAK

Time što nastavljate da koristite naš web sajt slažete se sa tim da možemo da postavimo kolačiće na vaš računar kako bismo analizirali način na koji koristite naš web sajt. Molimo vas da pažljivo pročitate ovu politiku kolačića kako biste saznali detaljne informacije o podacima koje prikupljamo kada koristite ovaj sajt. Ukoliko ne želite da prihvatite kolačiće u pogledu vašeg korišćenja ovog web sajta, morate da prestanete da ga koristite.

VAŠE LIČNE PODATKE NE DELIMO SA DRUGIMA NI POD KOJIM USLOVIMA

2. BEZBEDNOST

Ovaj Sajt sadrži mere bezbednosti za pomoć u slučaju gubitka, zloupotrebe i izmene informacija za ličnu identifikaciju koje su pod njegovom kontrolom. Foto Image  primenjuje mere bezbednosti koje su u skladu sa standardnom industrijskom praksom kako bi onemogućila javni pristup informacijama za ličnu identifikaciju i informacijama za aktiviranje naloga koje su prikupljene i korišćene od strane Foto Image-a na ovom Sajtu. Na primer, pristup našim bazama podataka sa informacijama za ličnu identifikaciju je evidentiran iz bezbednosnih razloga i pristup ima samo odgovorno lice. Pojedine aktivnosti su zaštićene tehnologijom šifrovanja bezbednih poruka pod nazivom SSL. SSL (skraćeno od Secure Sockets Layer) predstavlja metod skrivanja informacija koji sprečava druge osobe da presreću i čitaju podatke koji se šalju između klijenta (vašeg računara) i servera (ovog Sajta). Informacije za ličnu identifikaciju i aktiviranje naloga takođe su zaštićene korišćenjem korisničkih imena i lozinki. Da biste sačuvali bezbednost vaših informacija, trebalo bi da zaštitite diskreciju svog korisničkog imena i lozinke.

Sve promene politike privatnosti će biti zabeležene ovde, tako da posetioci naših stranica uvek znaju koje informacije prikupljamo, kako ih koristimo i u kojim okolnostima ih delimo s trećom stranom.